Íme az ország legnagyobb e-autó töltőpontja a Metrodom River Lakóparkban

Metrodom River Lakópark e-autó töltőppontja most Mo. legnagyobbja - a kép illusztráció fotó: Unsplash
Minden parkolóhelyet elektromos töltési lehetőséggel látnak el a Metrodom River Lakóparkban Budapest 11. kerületében. Így Magyarország legnagyobb e-autó töltőpontja jön létre. Most 336 parkolóállás van elektromos töltővel ellátva, a projekt befejezésére ez a szám a 800-at is meghaladja majd – derült ki a Metrodom március 22-i sajtótájékoztatóján.

Magyarország legnagyobb elektromosautó-töltőpontját alakították ki Budapest 11. kerületében: a Metrodom River lakópark garázsában minden parkolóállás elektromos töltővel ellátott. Jelenleg ez 336 töltőt jelent, a projekt végére ez a szám meghaladja a 800-at – írta meg a napokban a Portfolio.hu hírportál.

Pongrácz Tamás fejlesztési igazgató a projekt pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: az épületekben 1800 amper áram (több, mint 400 kilowatt) áll rendelkezésre az autók töltésére. 336 parkolóállás elektromos töltővel ellátott: egy lakókörnyezetben a rendelkezésre álló energiával ennyi autót kényelmesen ki tudnak szolgálni.

Az ingatlanfejlesztés befejezésére a tervek szerint 800-nál is több töltő áll majd rendelkezésre (1500-2000 lakóra). A lakók jóval az utcai töltés ára alatti díjon tudják tölteni az autókat. Kiemelte, hogy a lakópark felszínén nincs gépjárműforgalom, a parkolóhelyek a felszín alatt kaptak helyet.

Hoffman Zsolt, a töltőrendszert szállító Smart Digital vezetője felhívta a figyelmet a töltésmenedzsment egyedi technikai hátterére: mindkét épületben 1-1 robosztus ipari PC dolgozik a töltésmenedzsment megoldásán. Ez teszi lehetővé azt, hogy minden autótulajdonos reggelre akár 100%-ban feltöltött autóval el tudjon indulni. A rendszert úgy alakították ki, hogy adaptálható legyen társasházakba, irodaházakba is.

A szakember úgy látja: a villamosenergia-hálózatot alkalmassá kell tenni arra, hogy válaszolni tudjon a jövő kihívásaira.

A versenyeztetési folyamat lezárásaként a NAGO Hungary Kft. által forgalmazott intelligens Aurora típusú autótöltő került kiválasztásra.

További részletek:

https://www.portfolio.hu/ingatlan/20240322/atadtak-magyarorszag-legnagyobb-elektromosauto-toltopontjat-676409

*

Tegyünk együtt a zöldebb és fenntarthatóbb jövőért!

Olvassa minden nap a Green.hu cikkeit, híreit!

 

Kapcsolódó