Gordon Ramsay sztárséf így tanítja fenntarthatóságra 6 gyermekét

Gordon Ramsay egyik étterme Shanghajban - fotó: Unsplash

Gordon Ramsay esetében a fenntarthatósági szemlélet szinte mindenre kiterjed, a főzéshez használt alapanyagoktól a konyhai eszközökig. De mint mondja, ez átsugárzik apai szerepére is.

A séfek hagyományosan fenntartható módon dolgoznak, és ebben Gordon Ramsay a legjobbak közt van.

A nemzetközi étteremtulajdonos és televíziós szakács a neves Good Morning America (GMA) tévéműsornak nyilatkozott a Föld Napja alkalmából, összefüggésben az új HexClad együttműködésével és a környezetbarát kötényeinek piacra dobásával.

Hat gyermekes apaként, a legkisebb Jesse James Ramsay novemberi születése után, Ramsay a GMA-nak elmondta: „rendkívül fontosnak tartom a saját és családunk oktatását, és ahol csak lehetséges, nagy vagy kis változtatásokat igyekszem véghezvinni, hogy mi, családként is aktívan részt vegyünk világunk jobbá tételében” – fejtette ki Ramsay.
A sztárséf legújabb példája ezen elv gyakorlatban történő megvalósítása, az új Eco Modern kötény-kollekciója, melyek mindegyike 34 újrahasznosított műanyag palackból készült, amelyeket megolvasztottak és fenntartható fonallá fonva, víz-, folt- és olajállóvá tették.

„A HexClad, a konyhai eszközök márkája, amellyel együttműködöm, valóban újraértelmezte a kötényt, átalakítva a műanyag vízpalackokat egyedülálló termékké, ami nemcsak jól néz ki, de ünnepli a tudatos főzést,” mondta. „Ez az egyszerű, de zseniális ötlet megmutatja a gyerekeimnek, hogy vannak jelentőségteljes módszerek az ökotudatos életmódra a mindennapi tevékenységek során.”

Gordon Ramsay fenntarthatósági tippjei otthoni szakácsok számára

A Michelin-csillaggal kitüntetett séf, Ramsay, akinek világszerte több mint 80 étterme van, a műsorban megosztotta néhány tippjét az otthoni szakácsok számára.

„Nagy rajongója vagyok a hulladékmentességnek és az olcsóbb húsok okos felhasználásának, ahol ez kivitelezhető”- mondta. „Ahol lehetséges, támogassuk a helyi beszállítókat, akik maguk is fenntarthatóbb mezőgazdasági és termesztési módszereken dolgoznak.”

Elmagyarázta, hogy

„ha az élelmiszer helyi, akkor nem kell messzire utazni, ez környezetkímélő” 

A termékek iránti elkötelezettség létfontosságú a munkánk szempontjából. Így például nem mindig a legdrágább, nagy karbonlábnyomú alapanyagokat szeretjük felhasználni, ajánlani.

Igyekszünk gyakran a leginkább szerény, szezonális és fenntartható élelmiszerekkel dolgozni, amelyek a legfinomabbak

– emlékeztetett Ramsay.

Hogyan ünnepli Gordon Ramsay a házassági évfordulóját feleségével?

Ramsay a feleségével, Tana-val december 21-én ünnepelte a 27. házassági évfordulójukat, ami tökéletes alkalom volt arra, hogy levegye a séfkötényt, és egy elegáns londoni randevúra induljon.

„Ez kétségtelenül egy étteremben töltött este lesz”- mondta a séf és apa a GMA-nak, hozzátéve, hogy „az egyik idősebb gyermek vigyáz majd a fiatalabb fiúkra. Anya és Apa elmennek szórakozni!” „London tele van a világ legcsodálatosabb éttermeivel, szóval van bőven választék” – mesélte Ramsay.

„Talán kezdjük a Connaught Barban az aperitifekkel, aztán megyünk tovább az én hihetetlen tanítványom, Clare Smyth gyönyörű éttermébe, a Core-ba, ami Notting Hill egy eldugott részén található, ahol három Michelin-csillagos konyhaművészet vár ránk – foglalta össze Ramsay az évfordulós terveit.

„A desszerthez és az esti italhoz a Mayfairben, az én ázsiai ihletésű éttermemben, a Lucky Cat-ben állnánk meg. Ahol egy remek DJ játszik, és pezseg a hangulat. Tökéletes módja az est befejezésének, mielőtt hazaérnénk, és jó éjt puszit adnánk a fiúknak.”

A hír forrása:
https://www.goodmorningamerica.com/shop/story/exclusive-gordon-ramsay-leads-kids-sustainability-practice-109424469

Nyitó fotó: Unsplash

*

Írja meg Facebook oldalunkra, hogy mit gondol erről a témakörről!

https://www.facebook.com/greenponthu/

*

Tegyünk együtt a zöldebb és fenntarthatóbb jövőért!

Olvassa minden nap a Green.hu cikkeit, híreit!

 

Kapcsolódó