Magyar innovációk: 56 projekt jelentkezett – ezek közül kerülnek majd ki a legjobbak

magyar innovációk - illusztráció - Irinyi János - gyufa fotó: Unsplash

Nagyon figyelemreméltó hazai innovációk születtek az elmúlt évben is. Rekord részvétel, 56 darab beérkezett projekt pályázata mellett a napokban lezárult a 2023. évi 32. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat.

A hazai innovációk egyfajta seregszemléje a Magyar Innovációs Nagydíj pályázat. Erre a felhívására 2024 elejéig összesen 56 kiemelkedő innovációs teljesítményt bemutató pályázatot nyújtottak be a magyarországi cégek.

A pályázatra a gazdaság majdnem minden ágazatából − egészségügy, környezetvédelem és agrár területről − érkeztek, kreatív és kiemelkedő eredményt bemutató pályamunkák, továbbá 11 ígéretes startup pályázatot is regisztrálhattak a szervezők.

A bírálóbizottság, a kutatási és fejlesztési eredmények alkalmazása révén, elsősorban a gazdasági mutatók − 2023-ban elért többleteredmény vagy többlet árbevétel −, valamint az egyéb műszaki, gazdasági előnyök, valamint a környezettudatosság alapján választja ki a 2023. évben legnagyobb jelentőségű, már az üzleti életben is sikeres innovációkat.

Akik az innovációk bírálatát végzik

A 2023. évi Magyar Innovációs Nagydíj bírálóbizottsága elismert tudósokból, gazdasági szakemberekből áll, elnöke Csák János, kultúráért és innovációért felelős miniszter. Az évente egyszer kiadásra kerülő Magyar Innovációs Nagydíj az elmúlt időszakban a gazdasági élet egyik legjelentősebb elismerésévé vált.

Az ünnepélyes díjátadásra 2024 márciusában kerül sor a hagyományoknak megfelelően az Országház Felsőházi Termében.

A díjazottak jogosulttá válnak a Magyar Innovációs Szövetség tulajdonában lévő itt bemutatott regisztrált Innovációs Díj embléma használatára is.

Kik állnak az innovációk e jelentős seregszemléje mögött?

A 32. Magyar Innovációs Nagydíj a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, valamint az Agrárminisztérium, az Energiaügyi Minisztérium, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala támogatásával valósul meg.

Az 56 pályázó közül a legjobb projektek listája még nem nyilvámnos, de a tavalyi díjazottakat megtalálja ezen a linken.

*

Tegyünk együtt a zöldebb és fenntarthatóbb jövőért!

Olvassa minden nap a Green.hu cikkeit, híreit!

 

 

 

Kapcsolódó