Közel 25 milliárdnyi társadalmi célú – ESG – kötvény az MFB-től

Társadalmi célú ESG kötvény fotó: Unsplash

Közel 25 milliárd forint értékben bocsátott ki társadalmi célú kötvényeket a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt., amelyek az ESG betűszó, S (social, társadalmi) „lábának” követelményeit elégítik ki. Ez az első nagyobb ilyen hazai kibocsátás.

Közel 25 milliárd forintnyi forrást vont be a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) első társadalmi célú kötvényeinek aukcióján – tájékoztatta a pénzintézet az MTI-t április utolsó napján.

Társadalmi célú – ESG – kötvények az MFB berkeiből

A közlemény szerint a Budapesti Értéktőzsdén egy nappal korábban, április 29-én lebonyolított tranzakció keretében az eredetileg 5 milliárd forint összértékben felajánlott értékpapírokra közel 77,99 milliárd forintnyi ajánlatot nyújtottak be piaci szereplők, amelyből 24,475 milliárd forintot fogadtak el.

A fix évi 7,5 százalékos kamatozású kötvény lejárata 2030. május 22.

A márciusi első zöldkötvény-kibocsátás után a hazai piacon elsőként társadalmi célú kötvénnyel vont be forrást az MFB, ami a fejlesztési bank szélesebb társadalmi küldetésének teljesítéséhez is hozzájárul – idézte a közlemény Sipos-Tompa Leventét, az MFB Zrt. elnök-vezérigazgatóját.

A mostani kötvénykibocsátásból befolyó forrást az MFB a keretrendszer által meghatározott olyan eszközök finanszírozására vagy refinanszírozására használja fel, amelyek pozitív társadalmi hatást fejtenek ki, továbbá enyhítik a társadalmi problémákat és egyenlőtlenségeket.

Az MFB stratégiájának és működésének egyaránt szerves részét képezi a globális éghajlati célkitűzések, valamint a társadalmi hasznosságú célok támogatása – írták, hozzátéve, hogy a hazai finanszírozásban vállalt súlyához mérten

a pénzintézet katalizátora kíván lenni a szektorban zajló fenntarthatósági fordulatnak.

A hír forrása: MTI

Fotó: Unsplash

*

Írja meg Facebook oldalunkra, hogy mit gondol erről a témakörről!

https://www.facebook.com/greenponthu/

*

Tegyünk együtt a zöldebb és fenntarthatóbb jövőért!

Olvassa minden nap a Green.hu cikkeit, híreit!

Kapcsolódó