Befektethet ESG alapokba is – megújult zöldülő alapokkal erősít az MBH

Jó ötlet lehet a befektetés esg alapokba - fotó: Unsplash
Az ESG alapokba történő befektetés egyre fontosabb – az MBH Csoport a „Fenntartható Jövő Bankja” programja keretében megújította a fenntarthatóságot támogató
befektetési termékkínálatát, így az MBH Zöldülő Vállalatok Részvény Alap és az MBH ESG Új-Energia Részvény Alap is megújult feltételekkel érhető el.

A meglévő termékek frissítése, fókuszuk újradefiniálása mellett MBH ESG Globális Részvény Alap néven új alappal is bővült a kínálat, hogy ESG alapokba minél többen fektethessenek be. Az MBH Alapkezelő célja, hogy az ESG alapokba történő invesztíció végső soron a szemléletet is erősíti. Ennek mentén tovább erősíti az MBH Csoport zöld befektetési termékkörét, ezzel kínálva még szélesebb palettát azoknak, akik a versenyképes hozamok lehetősége mellett a fenntarthatósági szempontokat is figyelembe veszik a befektetések megválasztásánál.

Az MBH Csoportban elérhető ESG Alapok megújításával az MBH Alapkezelő célja, hogy kedvező lehetőségeket biztosítson azon ügyfelek számára, akik olyan cégek részvényeibe – ez esetben ESG alapokba – kívánnak fektetni, amelyek hozzájárulnak a környezetvédelemhez, és elkötelezettek a fenntarthatóság iránt.

Egyre markánsabban jelentkező ügyféligény, hogy környezettudatos, felelős szemléletet képviselő termékek és szolgáltatások álljanak rendelkezésükre a befektetési szolgáltatóknál. Az MBH Alapkezelő a hazai piac egyik meghatározó szereplőjeként kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatóságra, így az évekkel ezelőtt indított ESG Alapcsalád megújításával és bővítésével tematizált termékstruktúrát alakított ki, hogy még nagyobb mértékben járulhasson hozzá a „Fenntartható Jövő Bankja” program céljainak eléréséhez.

A befektetéskezelés során az olyan alapvető célok mellett, mint például a megújuló energiaszektor fejlődésének előmozdítása, olyan aktuális irányok is megjelennek, mint a magas inflációs környezetben is várhatóan hatékony eredménnyel teljesítő szektorokba történő befektetés.

Megtakarítási oldalról is csatlakozhat a zöld szemlélet támogatóihoz, ha ESG alapokba fektet

„A bankcsoport ’Fenntartható Jövő Bankja’ programjának keretében lehetőség nyílt a megtakarítási oldalról is csatlakozni a zöld hitelezés- és termékfejlesztésre vonatkozó vállaláshoz az MBH ESG Alapcsalád megújításával. Tisztában vagyunk azzal, hogy a tudatos befektetőknek az ESG szempontok mellett a versenyképes hozamok elérésének lehetőségét is biztosítanunk kell, így ennek szellemében alakítottuk ki a megújult alapokat, valamint azzal a célkitűzéssel, hogy az alapok sikerességének ne csak a befektető, mint egyén, hanem a globális környezetünk is haszonélvezője lehessen” – nyilatkozta Kovács László Viktor, az MBH Alapkezelő Üzletfejlesztési és Értékesítési vezetője.

Az egyik megújult alap, az MBH Zöldülő Vállalatok Részvény Alap részvénykitettségének elsődleges célterülete az energia-, az alapanyag-, a közmű- és az ingatlanszektor, valamint az ipar azon területei, amelyek hozzájárulnak és elkötelezettek a globális ökológiai egyensúly fenntartásában. A befektetés célja, hogy a befektetési jegy tulajdonosok azon részvénypiaci szektorok teljesítményéből részesedjenek, amelyek nélkülözhetetlen és alapvető javak, szolgáltatások előállításában vesznek részt, és – működési profiljukból fakadóan – magas inflációjú környezetben kiemelkedő eredmények elérésére lehetnek képesek.

Az ESG alapokba fektetési lehetőségek azzal is nőnek, hogy az MBH ESG Új-Energia Részvény Alap megújult befektetési politikája szerint elsősorban olyan, a közműszektorban tevékenykedő vállalatokat céloz, amelyek élen járnak a megújuló energiatermelő kapacitások kiépítésében, valamint a villamosenergia-használat kiterjesztésében.

A család harmadik, egyben legújabb tagja az MBH ESG Globális Részvény Alap, amely széleskörű részvénykitettség elérését biztosítja iparági vagy földrajzi specializációtól függetlenül, és az eddigiekhez hasonlóan a környezettudatos és ESG szempontokat érvényesítő vállalatok részvényei mellett az Alapkezelő helyet biztosít benne az úttörő, nagy növekedési potenciállal bíró, pionír cégeket tömörítő tematikus ETF-eknek (tőzsdén kereskedett alapok) is.

Az ESG alapokba azért sem lehet rossz befektetni, mert azok mindegyike közepes kockázatú befektetésnek minősül. Az Alapok befektetési jegyeit személyesen az MBH Bank fiókjaiban, illetve elektronikus csatornáin keresztül lehetséges megvásárolni és visszaváltani.

Az ESG alapokba is „invesztál” a Fenntartható Jövő Bankja

Az MBH Bank az ügyfelek partnere kíván lenni a fenntarthatósági céljaik elérésében, így kiemelt szereppel és felelősséggel bír a fenntartható és klímacélú beruházások támogatását, finanszírozását illetően. Az ESG szempontú befektetési termékpaletta megújításával és bővítésével járul hozzá a hitelintézet a „Fenntartható Jövő Bankja” programjában tett egyik meghatározó vállalás eléréséhez.

Az átfogó fenntarthatósági- és környezetvédelmi program zöld pénzügyi megoldásokkal és programokkal segíti természeti élőhelyeink és állatfajaink védelmét, valamint támogatja Magyarország klímacéljainak elérését és a dekarbonizációs törekvéseket. Az MBH Bank a program keretén belül három meghatározó vállalást tett: a biodiverzitás megőrzését, a dekarbonizáció elérését, illetve a zöld hitelezés fellendítését tűzte ki célul.

A hír forrása az MBH Csoport közleménye

Nyitó illusztráció: Unsplash

*

Tegyünk együtt a zöldebb és fenntarthatóbb jövőért!

Olvassa minden nap a Green.hu cikkeit, híreit!

Kapcsolódó