Budapesti Tavaszi Fesztivál: Workshopok a fenntarthatóság jegyében

Budapesti Tavaszi Fesztivál a fenntarthatóság jegyében - fotó: Delta

A Budapesti Tavaszi Fesztivál alkalmával a színházi élet is a fenntarthatóság témáját járja körbe. A májusi workshopok a fenntarthatóság jegyében kerülnek megrendezésre.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál során Rezes Judit Jászai Mari-díjas színésznő, Tihanyi Ildi jelmez-, és díszlettervező és a Delta Produkció arra vállalkozott, hogy alternatívát mutat a fenntartható öltözködés megvalósíthatóságára a hétköznapokban. Fenntartható divatőrületek címmel május 4-én, a Budapesti Tavaszi Fesztiválon látható különleges divatshow napközbeni programokkal is kiegészül. A témában elkötelezett vállalkozók workshopjai várják a látogatókat a felújított Merlinben.

Az alkotók célja, hogy hiteles képviselőkkel, a fenntarthatóság iránt a magánéletükben is elhivatott művészek, színésznők, tervezők segítségével értelmezzék és fókuszba helyezzék a környezettudatos, fenntartható divat fogalmát. A látványos show a témához kapcsolódó további programokkal egészül ki napközben annak érdekében, hogy átfogó képet kapjunk arról, mit tehetünk mi magunk a tudatosságért.

Május 4-én 10:00-11:30-ig az alábbi workshopok várják a regisztráló érdeklődőket a Merlinben

Botanikai parfüm készítő workshop a Budapesti Tavaszi Fesztivál alkalmával

Olyan exkluzív odorokat érzékelhetsz, mint például a lótusz, frangipáni szuhar, mimóza, oszmantusz, jázmin, tubarózsa és ibolyalevél. Megismerheted különleges és meghökkentő hatásukat, történetüket, és ízelítőt kaphatsz az illatalkotásból, valamint azt is megtudhatod, hogyan hatnak az illatok az elménkre. Kiválaszthatod a legmegkapóbbat, szakértőnk segítségével összeállíthatod egyéni receptúrádat, és elkészítheted saját, exkluzív botanikai parfümöd.

Az exkluzív workshopon nyolcan vehetnek részt. Helyét a részvételi díj befizetésével tudja biztosítani.

Jelentkezési határidő: 2024.05.02. éjfélig

Oktató: Dr. Takács-Tóth Diána vegyész, aromaterapeuta, gyógynövény kutató

Regisztráció:

https://diadeur.hu/termek/botanikai-parfumkeszito-workshop/

DeLine ékszerkészítő workshop a Budapesti Tavaszi Fesztivál során

Most lehetőséged nyílik elkészíteni a saját DeLine ékszeredet! Egyedi hozzávalókból, valódi ásványokból, és sok egyéb fenntarthatóságot szolgáló kincsből válogathatsz, de hozhatsz magaddal beépítésre váró alkatrészt is!

Oktató: Deliné Pőcze Erzsi

Regisztráció:

https://forms.gle/P8sUBPXZA9FchEt9A

Kipróbálja milyen élmény upcycler divattervezőnek lenni?

Megmutatjuk, miként frissítheted fel és teheted egyedivé ruhatáradat, anélkül, hogy új ’fast fashion’ darabokat vennél. Újraértelmezzük a gallér fogalmát, és elkészíthetsz egy (vagy több) különleges darabot, ami pólóval, farmerral hordva vagány, de felveheted a „kis feketéddel”, akár elegáns, alkalmi szettel is. Ha van galléros blúzod vagy inged, amit már kidobásra szántál, meguntad, kinőtted, elszakadt, foltos, hozd el, és különböző technikákkal (festve, varrva, applikálva) varázsolunk belőle egy egyedi kiegészítőt, ami örök kedvenc lesz a ruhatáradban.
Oktató: Kovács Andrea színházi és filmes jelmeztervező, stylist

Ursuslupus – gumimatracból egyedi hajbavalók

Az Ursuslupus évek óta Magyarország upcycling (továbbhasznosítás) élharcosa. A workshopon Jeney Orsi, az Ursuslupus alapítója vezet majd bennünket a kreatív folyamatban. Ő maga tanítja meg, hogyan lehet régi gumimatracokból gyönyörű virágokat készíteni, amelyek nemcsak hajbavalóként, de kitűzőként is funkcionálhatnak. Orsi tapasztalata és tudása segítségével bárki könnyedén elsajátíthatja ezt a technikát, és alkothat magának egyedi, környezetbarát divat-kiegészítőket.

Regisztráció határideje: május 2. éjfélig

Regisztráció:

https://forms.gle/KfhUaRrAu6Kaz64VA

A workshopokról és a Fenntartható divatőrületek című programról bővebb információ itt:

https://budapestitavaszifesztival.hu/esemeny/fenntarthato-divatoruletek/

Budapesti Tavaszi Fesztivál
Budapesti Tavaszi Fesztivál

Forrás:

https://szinhaz.online/budapesti-tavaszi-fesztival-workshopok-a-fenntarthatosag-jegyeben/

Fotó: Delta

 

*

Tegyünk együtt a zöldebb és fenntarthatóbb jövőért!
Olvassa minden nap a Green.hu cikkeit, híreit!

Kapcsolódó