Ez a divattervező nyerte a TIME Earth Award zöld díját (videóval)

Divattervező nyertea TIME Earth Awards díját 2024-ben - fotó: TIME.com

Gabriela Hearst, az ismert divattervező, szerdán ünnepélyes keretek között vette át a TIME Earth Award díjat, amelyet a fenntarthatóság terén kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként kapott.

A divattervező megköszönte a díjat, és hangsúlyozta, hogy a kölcsönös csodálat alapján folytatja munkáját. „A művészek és a tudósok kezében vannak azok a fontos kulcsok, amelyekkel ki tudunk jutni abból a zűrzavarból, amibe belekerültünk” – fogalmazott Gabriela Hearst, hozzátéve, hogy munkája során a tiszta energia iránti szenvedély vezérli.

A díjátadó ceremónián Jodie Comer, brit színésznő adta át neki az elismerést, kiemelve Hearst elkötelezettségét és az egyszerűségen keresztül megvalósuló fenntarthatósági törekvéseit. 

Gabriela Hearst győzelme az őt ismerőknek nem volt meglepetés: ő már régóta ismert fenntartható megközelítéséről a divatiparban. Cégével, amely megrendelésre gyártott luxustáskákat kínál, folyamatosan új módszereket dolgoz ki a csomagolás és a szövetek hulladékának minimalizálására.

2019-ben ő volt az első, aki szén-dioxid-semleges divatbemutatót tartott, ezzel is jelezve, hogy a divatipar is képes alkalmazkodni a környezettudatos szemlélethez.

„A fenntarthatóság terén tett utazásom során akkor találtam meg a szent grált, amikor megértettem, hogy a fenntarthatóság elsősorban energiakérdés. A jövőben nem hagyhatjuk, hogy a fosszilis tüzelőanyagok uralják a világunkat” – mondta a tervező.

A divattervező díjátadóját bemutató videó (angolul) az alábbi linken tekinthető meg:

https://time.com/6960301/gabriela-hearst-sustainability-energy-earth-award/

*

Divattervező nyertea TIME Earth Awards díját 2024-ben - fotó: TIME.com
Divattervező nyertea TIME Earth Awards díját 2024-ben – fotó: TIME.com

Hearst hozzátette, hogy a fejlesztés alatt álló fúziós energia és más alternatív energiaforrások kutatása különösen inspirálja őt. Hangsúlyozta azonban, hogy

a változás megvalósításához komoly elszántság és energiabefektetés szükséges, nemcsak a tervezők, hanem a fogyasztók részéről is.

 

A divattervező és a fenntarthatóság iránti elkötelezettség

Az eseményen Gabriela Hearst arra is felhívta a figyelmet, hogy a fenntarthatóság iránti elkötelezettség nem csupán egyéni, hanem kollektív felelősség is. „Ne elégedjünk meg az utolsó reménytelen itallal a bárban. Vigyázzunk és őrizzük meg, újítsuk meg azt, amink van, hiszen vannak fiatal tehetségek, akik elkötelezik magukat az éghajlatvédelem ügyében” – zárta szavait a tervező, kiemelve a vezetők következő generációjának katalizátorszerepét.

*

Ossza meg velünk véleményét a Facebook oldalunkon:

https://www.facebook.com/greenponthu/

*

Tegyünk együtt a zöldebb és fenntarthatóbb jövőért!
Olvassa minden nap a Green.hu cikkeit, híreit!

Kapcsolódó