A HUMDA a Greentech Zalaegerszegen tart Zöld Életre Valók roadshowt és pályaorientációs napot

HUMDA Zöld Életre Valók
Újabb városba viszik el a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. Zöld Életre Valók komplex e-mobilitási roadshow-ját. A rendezvény május 23-án és 24-én Zalaegerszegen állomásozik.

HUMDA Zöld Életre Valók országos e-mobilitási és technológiai roadshow célja, hogy a fenntartható és környezetbarát energiát a mindennapi élet részévé tegye és előmozdítsa a zöld átállást, hiszen a zöld energia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt.

A ZalaZone járműipari tesztpályán csütörtökön és pénteken várják a szervezők az érdeklődőket, óvodás kortól egészen az idős korosztályig

A Zöld Életre Valók roadshow-n a technológiai bemutatók mellett az érdeklődők többek között gokartszlalomban tehetik próbára tudásukat. A HUMDA közkedvelt Road Safety közlekedésbiztonsági programjának célja a tudatos közlekedővé formálás. Emellett az egész családot elektromos busz és e-autó kiállítás is várja, valamint e-rollereket is ki lehet próbálni Szegeden. Egy VR-szemüvegen számos, a zöld mobilitáshoz kapcsolódó virtuális „kiállítást” lehet megnézni, az energiatárolási megoldások iránt érdeklődők pedig egy interaktív falon találhatnak meg minden lényeges információt a korszerű technológiákról.

A programokról részletesen a zoldeletrevalok.hu oldalon, valamint a HUMDA felületein lehet tájékozódni.


Legutóbb Miskolcon járt a HUMDA Zöld Életre Valók roadshow. Nézze meg a videóban, hogy mi minden történt!

HUMDA pályaorientációs nap is lesz

A HUMDA a szakkiállításhoz és konferenciához kapcsolódóan pályaorientációs napot is szervez zalaegerszegi, zalaszentgróti és keszthelyi iskolákból érkező diákok számára annak kapcsán, hogy a HUMDA hazai szinten egyedülálló pilotprojektjének köszönhetően ebben a hónapban hidrogén üzemanyagcellás autóbusz közlekedik Zalaegerszegen.

A fiatalok a program keretében a technológia elméleti alapjaival, a töltési technológiával és a hidrogén üzemanyagcellás autóbusszal ismerkedhetnek meg.

A HUMDA szakértői, Dr. Hanula Barna, a Széchenyi István Egyetem Járműhajtás Technológia Tanszék egyetemi docense, és Mayer Zoltán – aki a Magyar Hidrogén és Tüzelőanyag-cella Egyesület titkára is egyben – tart előadást az érdeklődő fiataloknak.

A HUMDA kiemelt figyelmet fordít a pályaorientációra, a jövő hidrogéntechnológiájában jártas szakértő nemzedékének támogatására és képzésére a teljes hidrogén értéklánc mentén. A hidrogéntechnológiai iparágnak már rövid távon is szüksége van közép- és felsőfokú szakképzettséggel rendelkező szakemberekre: szerelőkre, karbantartókra, szakmérnökökre, projektmenedzserekre, adminisztratív támogatásra.

A hidrogén-üzemanyagcellás autóbusz roadshow Debrecen után Miskolcra, Kecskemétre majd Kaposvárra látogatott. A következő hónapban pedig majd Győrben közlekedik az autóbusz.

A HUMDA számára a szemléletformáláson túl a Zöld Busz Programból származó üzemeltetési adatokkal való összehasonlításon alapuló elemzések készítése a projekt célja. A kapott adatokkal felvértezve segíteni tudják a zéró emissziós járművek és a hidrogén technológia iránt érdeklődőket a beszerzési döntések meghozatalában, a környezetileg, technológiailag és gazdaságilag együttesen értelmezhető megoldások létrehozásában.

Forrás és kiemelt kép: HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt.

*

Írja meg Facebook oldalunkra, hogy mit gondol erről a témakörről!

https://www.facebook.com/greenponthu/

*

Tegyünk együtt a zöldebb és fenntarthatóbb jövőért!

Olvassa minden nap a Green.hu cikkeit, híreit!

 

Kapcsolódó