Nagy siker a zöld konzultáció – ma még ki lehet tölteni

Zöld konzultáció utolsó nap
Eddig mintegy 60 ezren válaszoltak a Közös ügyünk a zöldenergia elnevezésű online párbeszéd kérdéseire, ami sikernek nevezhető – mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke Siófokon.

Weingartner Balázs a témában tartott sajtótájékoztatón nagy eredmények nevezte azt is, hogy a zöld konzultációt kitöltők közül sokan megadták az e-mail címüket, megteremtve a velük való folyamatos párbeszéd, az együtt gondolkodás lehetőségét.

A válaszadóktól 13 kérdésben várják a véleményeket a napelemekről a rezsicsökkentésen át az elektromobilitásig.

Az egyes kérdések után magyarázó szöveg is szerepel az adott témára vonatkozóan, így a kitöltő megfontoltabb választ adhat.

Weingartner Balázs kiemelte, hogy a világban gyors energetikai fejlődés, komoly fordulat zajlik, ami újabb ipari forradalomnak is hívható, és a konzultáció lényege, hogy a társadalommal közösen azonosítsák a zöldátállás legfontosabb stratégiai tématerületeit.

Úgy vélte: fontos megérteni, hogy mi tekinthető valóban zöldnek, és miként társul ehhez a paksi atomerőmű bővítése, háztartások, vagy gazdasági szereplők napelemparkjainak kiépítése, bővítése, s mik azok a célok, amelyek megvalósítását támogatásokkal tudják segíteni.

Magyarország időben lépett, jelenleg az élmezőnyben van Európában és világviszonylatban is a zöldenergia gyakorlatba való átültetésében, ezt a pozíciót meg kell tartani – hangsúlyozta.

Szólt arról is, hogy a HUMDA a konzultáció mellett elindította a Zöld életre valók elnevezésű kampányát, megmutatva, miként lehet a „hétköznapok használatába illeszteni” a zöld közlekedés megoldásait, az elektromos hajtású mikromobilitási eszközöket. A kampányhoz roadshow is kapcsolódik, mely legutóbb most hétvégén Veszprémben járt, majd megy még tovább Dunaújvárosba, Szegedre, Pécsre, Debrecenbe, Budapestre, Zalaegerszegre, Dunakeszire és Miskolcra.

A zoldenergia.kormany.hu címen elérhető zöld konzultáció április 15-ig tart, azaz ma még ki lehet tölteni.

A zöld konzultációról korábbi cikkünkben írtunk, valamint részletesen olvashat itt a HUMDA Zöld életre valók kampányáról is.

Forrás: MTI
Kiemelt kép:Racool_studio – Freepik

*

Írja meg Facebook oldalunkra, hogy mit gondol erről a témakörről!

https://www.facebook.com/greenponthu/

*

Tegyünk együtt a zöldebb és fenntarthatóbb jövőért!

Olvassa minden nap a Green.hu cikkeit, híreit!

Kapcsolódó