Ez a 10 elektromos autó lesz a legizgalmasabb 2024-ben – mutatjuk őket!

Elektromos autó a Renaulttól- illusztráció - fotó: Noguchi

Az elektromos autó ma már egyre elfogadottabb. A friss hazai támogatás is segít abban, hogy ezek ma már a cégek  körében is egyre népszerűbbek. Egy friss felmérés szerint a hazai cégvezetők közel fele (!) cserélné járműflottáját elektromosra három éven belül.

Nyilvánvalóan ezek az új típusú járművek számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos benzines vagy dízelüzemű autókkal szemben, a közvetlen gazdasági érvektől kezdve a környezeti fenntarthatóságon át a technológiai lehetőségekig. Mindezek mellett a vállalkozások most jelentős állami támogatást is kaphatnak tisztán elektromos autók beszerzésére. Az ALD AUTOMOTIVE | LEASEPLAN most összegyűjtötte azokat a modelleket, amelyeket a legnagyobb figyelem övezi idén hazánkban. ABC rendben következzen a top10 elektromos autó.

Audi Q6 e-tron az elektromos autó 375 lóerővel

Az Audi Q6 e-tron 800 V-os rendszerével ugrásszerű fejlődést hoz az elektromos mobilitásban, hiszen egyetlen feltöltéssel akár több mint 610 kilométert képes megtenni. Ezt a teljesítményt természetesen az autó aerodinamikus formatervezése is nagyban segíti. A 375 lóerős Audi Q6 e-tron két motorjával és dizájnja minden elemével csupa erőt képvisel, ezért izgalmas választás lehet idén az elektromos járművek kínálatában.

Audi Q6 e-tron, forrás: Noguchi
Audi Q6 e-tron, forrás: Noguchi

Audi A6 e-tron – a sportos

SUV partneréhez hasonlóan a tisztán elektromos, Audi A6 e-tron sem kínál kevesebbet, ha teljesítményről és formatervezésről van szó. Az akár 700 kilométeres hatótávolságú, 100 kWh-s akkumulátor és a nagyteljesítményű motorok mellé fényűző belső tér jár, azaz felsőkategóriás üzleti autóként is megállja a helyét ez a modell. Az Audi A6 e-tron úttörő megoldásaival jó választás lehet azoknak, akik környezetbarát, mégis izgalmas utazásra vágynak.

Audi A6 e-tron, forrás: Noguchi
Audi A6 e-tron, forrás: Noguchi

BMW i5 Touring – egy elektromos kombi

A BMW hamarosan megjelenő i5 Touring modellje tulajdonképpen az új, hagyományos belső égésű motorral felszerelt 5-ös kombi tisztán elektromos párja, ami a márkára jellemző teljesítmény mellé egy sor innovációt vonultat fel. Az i5 Touring kívülről is kifejezetten elegáns autó, de az élmény az autóba ülve válik csak igazán különlegessé, hiszen műszerfal helyett egy hatalmas hajlított kijelző fogadja az elöl ülőket, akik az autó minden funkcióját innen érhetik el. A nemrégiben debütált modell kék dizájnelemeivel az i4 és i7 sikerszériáját követi, és igazi csúcsmodellnek számít.

BMW i5 Touring, forrás: Noguchi
BMW i5 Touring, forrás: Noguchi

BYD Seal U – egy kínai kihívó

A tisztán elektromos hajtású BYD SEAL U sokoldalú, jövőbe mutató, középkategóriás SUV, amelynek típusnevében az U, az angol “Utility” (hasznosság) szóból származik. A SEAL U ennek megfelelően teljes értékű, praktikus és kényelmes családi autó látványos formákkal, magas szintű és értékes szolgáltatásokkal, valamint gazdag alapfelszereltséggel. A jármű anyagai kiemelkedő minőséget képviselnek, technológiája, biztonsági mutatói és konnektivitása fejlett. Ugyanakkor az akár 500 km-es hatótávolsággal hosszabb családi utazások is bátran tervezhetők vele.

BYD Seal U, forrás: Noguchi
BYD Seal U, forrás: Noguchi

MINI Cooper E – ez már az ötödik generációs elektromos autó

A háromajtós MINI Cooper tisztán elektromos meghajtású, ötödik generációja a brit prémiumgyártó jellegzetes formanyelve mentén élteti tovább a márka hagyományait, miközben az emissziómentes jövő szimbóluma is egyben. A hálózatról tölthető gokart-érzés és az átfogó felhasználói élmény a MINI-ről alkotott kép merőben új dimenzióját váltja valóra. Az új MINI Cooper letisztult formanyelve és tisztán elektromos meghajtása következetesen szolgálja a vezetés nagyvárosi élményét, a MINI szegmensen belül elfoglalt egyedülálló pozícióját nyomatékosítva.

Mini Cooper E, forrás: Noguchi
Mini Cooper E, forrás: Noguchi

Renault R5 E-Tech – egy 1972-es retró modell újragondolva

A Renault R5 EV a gyártó eredetileg 1972-ben piacra dobott, jellegzetes modelljének elektromos változata, amely hangsúlyosan megkapta elődje ikonikus elemeit. A jármű igazán stílusos élményt kínál a retro dizájnt kedvelőknek élénk színeivel, szögletes fényszóróival és függőleges hátsó lámpáival. Az autót február végén, a genfi autószalonon leplezték le, és még idén megkezdhetik európai szállítását.

Renault 5 E-Tech, forrás: Noguchi
Renault 5 E-Tech, forrás: Noguchi

Volvo EX90 – kifejezetten e-platformra építve

A Volvo EX90 ígérete, hogy új korszakot hoz az elektromos autózásban. A kifejezetten e-platformra épült jármű fejlett biztonsági rendszereket és önvezető képességeket kapott. A 107 kWh-s akkumulátorral felszerelt, nagy teljesítményű ikermotorral ellátott autó akár 600 kilométert is képes megtenni egyetlen töltéssel. Innovatív funkcióival – mint például a kétirányú töltés –, valamint egyedi kialakításával az EX90 különleges képviselője a prémium SUV szegmensnek.

Volvo EX90, forrás: Noguchi
Volvo EX90, forrás: Noguchi

Egy tágas elektromos autó – a VW ID.7 Tourer

A Volkswagen Passatnál is nagyobb, rendkívül tágas ID.7 Tourer stílusos partner lehet a hosszabb utazásokhoz. Közel 3 méteres tengelytávjával a jármű lenyűgöző aerodinamikával büszkélkedhet. A nyújtott, ferdehátú változat kifejezetten elegáns, ráadásul mindez nem vesz el a belső tér kényelmes méretéből. Az ID.7 Tourer tökéletes választás lehet azok számára, akik egy egyszerre stílusos és kényelmes elektromos autót keresnek.

Volkswagen ID.7 Tourer, forrás: Noguchi
Volkswagen ID.7 Tourer, forrás: Noguchi

MINI Countryman minimális ökológiai lábnyommal

Az új MINI Countryman minimális ökológiai lábnyom mellett kínálja a gokartos vezethetőség tisztán elektromos élményét, újabb fejezetet nyitva a legnagyobb MINI modell sikertörténetében. 13 centiméterrel 4429 milliméterre nőtt karosszériahosszúságának köszönhetően az új MINI Countryman még nagyobb kényelmet és helykínálatot garantál utasainak. A karosszéria magassága ezzel párhuzamosan mintegy 6 centiméterrel 1613 milliméterre nőtt, amely még tágasabb fejteret eredményez.

MINI Countryman, forrás: Noguchi
MINI Countryman, forrás: Noguchi

Polestar 4 egy feltűnő elektromos autó

A Polestar 4 feltűnő jelenség: ez egy SUV-kupé, amelynek kialakítása egyáltalán nem követi a piaci trendeket, hanem egy úgynevezett soft-tech vonalat képvisel. Ez a modell nem csak a hajtáslánc tekintetében, de az utastér mono szövetborításával, bőrmentes anyaghasználatával is környezettudatos elveket követ. Az akár 400 kW teljesítményű, 102 kWh-s akkumulátorral szerelt Polestar 4 dinamikus, ugyanakkor környezetbarát utazást kínál. Mivel a márkának jelenleg nincs hivatalos márkaképviselete Magyarországon, ezért a modell egyelőre nem elérhető a hazai érdeklődők számára.

Polestar4, forrás: Noguchi
Polestar4, forrás: Noguchi

A járműflották amúgy is egyre zöldülnek

A céges flották üzemeltetésében felmerülő kihívások, mint például az új járművek növekvő költségei, a késedelmes szállítások, az üzemanyagárak emelkedése vagy akár az elmúlt években általánossá vált távmunka-modellek egyúttal lehetőségeket is kínálnak a változásra, az innovatív megoldásokra. A költségekkel és a kiszámíthatatlanul változó gazdasági környezettel kapcsolatos aggályok például rugalmas lízingmodellekkel és különböző hajtásláncú járműtípusok kombinált alkalmazásával orvosolhatók.

A flották „zöldítése” tehát nem csupán fenntarthatósági, de pénzügyi szempontból is észszerű lépés. Az ALD AUTOMOTIVE | LEASEPLAN figyelemmel kíséri az elektromosautó-piacot, és számos különleges modellt vezet be kínálatába évről évre. A tavaly megjelent Hyundai IONIQ 6 elektromos Streamliner több elismerést gyűjtött be autóipari szaklapoktól az elmúlt időszakban, egyebek mellett érzelmi vonzerejéért, aerodinamikus formatervéért és praktikus belső kialakításáért. A flottakezelő a kínálatában is elérhető különleges elektromos járművet új, ÚTRAVALÓ videósorozatában is bemutatta.

*

Érdekli az e-mobilitás, az elektromos autó létjogosultsága? Olvassa el ezeket az írásainkat is!

https://green.hu/cikkek/elektromos-jarmuipar-tamogatas-nagy-marton/

https://green.hu/cikkek/e-autok-gyartas-karos-vdi/

 

Kapcsolódó