Szegeden állomásozik hétvégén a HUMDA Zöld Életre Valók roadshow

HUMDA Zöld Életre Valók Szeged
Újabb városba viszik el a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. Zöld Életre Valók komplex e-mobilitási roadshow-ját. A rendezvény április 18. és 21. között Szegeden állomásozik.

HUMDA Zöld Életre Valók országos e-mobilitási és technológiai roadshow küldetése az ismeretterjesztés a hidrogén-technológiáról, az energiatárolásról és az elektromos járművekről, azok előnyeiről, működéséről, illetve környezeti vonatkozásairól. Az országjáráson a nagyközönség közterületi installációkkal és ingyenes aktivitásokkal találkozhat.

A Szeged Pláza parkolójában péntektől vasárnapig várják az érdeklődőket óvodás kortól egészen az idős korosztályig.

Az eseményhez kapcsolódóan csütörtökön szakmai workshopot is rendeztek, amelyen elhangzott, Szeged autóállománya néhány év alatt 30 százalékkal emelkedett, így nemcsak a forgalom, hanem a környezetterhelés is emelkedett. Ennek mérsékléséhez a fosszilis energiaforrásokról a zöld energiára kell átállni.

Fontos lépés a városnak, hogy a világ egyik legnagyobb elektromos autó-gyártója, a BYD Szegeden hozza létre Kelet-Európa legnagyobb autógyárát.

A jövő mobilitásában nagy szerepet kap majd az elektromos hajtás, amit érdemes minél több emberrel megismertetni. Ezért is fontos az a zöld szemléletformálás, amit a HUMDA a Zöld Életre Valók programjával elhozott a városba – hangsúlyozta Mihálffy Béla országgyűlési képviselő a szakmai workshopon elhangzott köszöntőjében.

Az eseményen ott volt Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány Kuratóriumának elnöke, az Energia21 alapító tagja, aki arról beszélt, hogy az Energia21 kezdeményezést azért hozták lére, hogy olyan komplex kérdésekben segítsenek gondolkodni mindenkinek, amelyekben csak összetett válaszok léteznek. Az egész Föld jövőjét figyelembe véve kell meghoznunk az egyéni döntéseket, de a tiszta energiaforrások szegmense is csak egy szűk területe egy rendkívül összetett rendszernek.

„Bízom benne, hogy a HUMDA roadshow egy fontos, gondolatébresztő kiindulópont lesz és elindul egy olyan diskurzus, amely segít megtalálni a jövő megoldásait a mindennapi életben. Ebben a hidrogén is fontos szerepet kap, Szegeden ezen a területen is zajlanak fejlesztések, hiszen tudomány nélkül nincs megoldás” – mondta a professzor.

A ZalaZONE Akkumulátor Kompetencia Központ képviseletében Dr. Weltsch Zoltán egyetemi docens elmondta, az új típusú, nagy energiasűrűségű akkumulátorokat egyre szélesebb körben használjuk. Magyarországon jelentősen bővült az elmúlt években az akkumulátoripar, ezek bizonyos problémákra is felhívták a figyelmet. Zalaegerszegen egy olyan tesztközpontot hoznak létre 2025-re, ahol szabványosított módszerekkel vizsgálhatják, tesztelhetik az akkumulátorokat és ezzel növelhetik a technológiai biztonságot.

A workshopon Lázár László, a HUMDA kommunikációs vezetője a Zöld Életre Valók roadshow céljairól beszélt, ami nem más, mint a szemléletformálás és a szakmai beszélgetések elindítása, hiszen a megoldásokat közösen tudjuk csak megtalálni.

Mivel találkozhatnak a szegediek a Zöld Életre Valók roadshow-n?

A Zöld Életre Valók roadshow-n a technológiai bemutatók mellett az érdeklődők többek között gokartszlalomban tehetik próbára tudásukat. A HUMDA közkedvelt Road Safety közlekedésbiztonsági programjának a tudatos közlekedővé formálás a célja. Ezek mellett az egész családot elektromos busz és e-autó kiállítás is várja, valamint e-rollereket is ki lehet próbálni Szegeden. Egy VR-szemüvegen számos, a zöld mobilitáshoz kapcsolódó virtuális „kiállítást” lehet megnézni, az energiatárolási megoldások iránt érdeklődők pedig egy interaktív falon találhatnak meg minden lényeges információt a korszerű technológiákról.


Legutóbb Veszprémben járt a HUMDA Zöld Életre Valók roadshow. Nézze meg a videóban, hogy mi minden történt!

A HUMDA Zöld Életre Valók roadshow járt már Komáromban, Nyíregyházán és  Veszprémben, Szeged után pedig utazik tovább Dunaújvárosba, Pécsre, Debrecenbe, Budapestre, Zalaegerszegre, Dunakeszire és Miskolcra.

Zöld Életre Valók az online térben is

Még a hónap végéig fut a HUMDA teljes média-mixet lefedő kommunikációs kampánya is: április 30-ig napi rendszerességgel edukálnak a fenntarthatósággal, a környezettudatossággal, a hidrogéntechnológiával és a jövő közlekedésével kapcsolatos tartalmakkal.

A résztvevők április 30-ig egy külön erre a célra kialakított webapplikációban választhatnak élethelyzetük szerint a környezettudatossági kihívásokból, melyek teljesítéséért pontokat gyűjthetnek.

Minél több pontot gyűjt össze valaki, annál nagyobb eséllyel indulhat a főnyereményekért, köztük elektromos kerékpárokért és rollerekért, valamint fél éves elektromos autóhasználatért. Az értékes nyereményekért folyó versenyben az esélyek a roadshow-n is növelhetők.

A kampány mellé olyan influenszerek álltak, mint Puskás Peti színész, énekes, műsorvezető, valamint vegán aktivista, illetve felesége Dallos Bogi, énekes, műsorvezető, Tápai Szabina EHF kupa-győztes magyar kézilabdázó; Bukovicsné Békefi Daisy, a Greens of Daisy termékcsalád megálmodója, 2022-es Go Green nagykövet és Magyarósi Csaba vlogger.

A fenntarthatósági kampányról ebben a cikkünkben írtunk korábban.
Forrás és kiemelt kép: HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt.

*

Írja meg Facebook oldalunkra, hogy mit gondol erről a témakörről!

https://www.facebook.com/greenponthu/

*

Tegyünk együtt a zöldebb és fenntarthatóbb jövőért!

Olvassa minden nap a Green.hu cikkeit, híreit!

 

Kapcsolódó