Online párbeszédet indít a kormány a zöldenergiáról

Online konzultáció indul a zöldenergia kapcsán
Közös ügyünk a zöldenergia  – ezt Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója közölte ma a Facebook oldalán, a zöld konzultáció indulása alkalmából. Kiemelte, a kormány a munkájukat az együttműködésre alapozza, ezért kérdezik meg online párbeszédben  a polgárok véleményét a zöldenergiáról.

Elmondta, 13 fontos kérdésben várják a véleményeket a magyaroktól a napelemektől a rezsicsökkentésen át az elektromobilitásig.

A kérdőívet ide kattintva lehet kitölteni április 15-éig.

A főtanácsadó bejegyzése melletti videoüzenetben Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arról beszél, hogy Magyarország zöldgazdaságot szeretne kiépíteni, ezért folytatják az ipar átalakítását, hogy újjá és modernné tegyék. A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta, Magyarország jövője a zöldenergia. A sikerhez zöldenergiát kell termelni, és azt tárolni kell.

Aki a zöldenergia terén jó, az a világgazdaság élére tör, és megnyeri a jövőt, aki viszont kimarad, az lemarad, vesztes lesz, várhat a következő nagy lehetőségre.

Nagy Márton jelezte, ez a verseny óriási, nemzetgazdaságok és vállalatok között dől el, hogy ki lesz a nyertes. A magyar gazdaság jövője a tét, mert most dől el, hogy hol alakulnak ki Európa zöldipari központjai. „Ha jól döntünk, akkor egy új világgazdasági korszak éllovasai lehetünk” – fogalmazott a nemzetgazdasági miniszter.

Megszólalt a videóban Lantos Csaba energiaügyi miniszter is, aki ugyancsak hangsúlyozta, hogy a zöldenergia a magyar gazdaság jövője.  Kiemelte, hogy az elmúlt években komoly mérföldköveket sikerült elérni, bár korábban csak 2030-ra várták, nemrégiben meghaladta a 6 ezer megawattot a naperőművek együttes kapacitása Magyarországon.

„Ha azt akarjuk, hogy hazánk ne maradjon le a világban zajló versenyben, a magyar gazdaság erősödjön, és elérjük klímapolitikai céljainkat, akkor folytatni kell ezt a fejlődést” – tette hozzá.

„2030-ig jelentősen növeljük a napelemes, a szélenergia és a tárolói kapacitást. Minél több zöldenergiát tudunk megtermelni és tárolni, Magyarország annál élhetőbb és fenntarthatóbb lesz”

 

Nézze meg a zöld konzultációról szóló videót!

A cikk forrása: MTI és Nyitrai Zsolt Facebook oldala
Kiemelt kép: Freepik

*

Tegyünk együtt a zöldebb és fenntarthatóbb jövőért!

Olvassa minden nap a Green.hu cikkeit, híreit!

Kapcsolódó