Ma van a Föld Órája: Kapcsolja le a lámpát!

Föld órája

A Föld Órája minden év márciusának utolsó szombatján, egy olyan globális kezdeményezés, amely az embereket és közösségeket arra ösztönzi, hogy kapcsolják le villamos energia felhasználásukat egy órára, így hívva fel a figyelmet a környezeti fenntarthatóságra és az éghajlatváltozásra.

A mozgalom 2007-ben indult Sydney-ben, amikor 2,2 millió ember és több mint 2 ezer  vállalat döntött úgy, hogy részt vesz ebben az egyszerű, mégis hatásos gesztusban.

A Föld Órája a világ legnagyobb önkéntes környezetvédelmi akciójává nőtte ki magát, amelybe évente több százmillió ember kapcsolódik be több mint 180 országból.

 

A Föld Órája: a sötétség, amely világosságot hoz

A Föld Órája nem csupán a sötétség órájáról szól, hanem arról is, hogy felhívja a figyelmet arra, milyen lépéseket tehetünk mindennapjainkban az éghajlatváltozás és a környezetszennyezés ellen. Az esemény során városok ikonikus épületei, mint például a Sydney-i Operaház, a Római Colosseum vagy a New York-i Empire State Building, egy órára kialszanak, szimbolizálva a közös elkötelezettséget a bolygónk jövője iránt.

Ma este is eljön ez a pillanat: 20:30-tól egy órára világszerte lekapcsolják a híres épületek, nevezetességek díszkivilágítását.

Az akcióhoz Budapest mellett  például Sátoraljaújhely, Hatvan, Szeged, Pécs vagy Hajdúszoboszló is csatlakozott, világszerte pedig többek között olyan nevezetességek sötétülnek el egy órára, mint a párizsi Eiffel-torony, a sydney-i Operaház, a New York-i Empire State Building vagy a római Colosseum.

Az idei akcióra egyéni vállalással a foldoraja.hu oldalon lehet regisztrálni.

A Föld Órája rávilágít arra is, hogy a digitális korban az online közösségek és a közösségi média milyen fontos szerepet játszhatnak a környezettudatos üzenetek terjesztésében.

Kiemelt kép: Unsplash

*

Írja meg Facebook oldalunkra, hogy mit gondol erről a témakörről!

https://www.facebook.com/greenponthu/

*

Tegyünk együtt a zöldebb és fenntarthatóbb jövőért!

Olvassa minden nap a Green.hu cikkeit, híreit!

 

Kapcsolódó